Международното пансионатно училище St. Louis School се намира в Милано. Разполага с три кампуса, като само Archinto предлага обучение на деца от 14 до 18 годишна възраст. Сградата на училището е разположена в близост до известния парк Parco Sempione и входа Arco della Pace. Мотото на училището е „Carpe Magnificentiam“, което можем да преведем като „хванете се за чудесното“. Това не е лесна задача. Изключителното образование изисква цялостен поглед, който предоставя изключителни възможности за учене.

St. Louis School е съвременно училище от световна класа, изградено върху солидните основи на международна общност. Училището е на път да отпразнува своята 25-та годишнина. В основата му са неговите ученици, на които се предоставя уникалната възможност да следват изключително успешния модел на британската национална учебна програма, съчетана с много добре установена италианска учебна програма, водеща до международни GCSE и IB дипломи. Това, което прави академичната атмосфера на Сейнт Луис Арчинто специална, е взаимното уважение между учители и ученици, така че успехът да се разглежда като обща цел и отговорност.

Учениците се настаняват в новопостроения кампус, в апартаменти с двойни стаи с модерно обзавеждане и всички удобства - трапезария, всекидневна, сервизно помещение и други. Училището разполага с модерна столова, където ежедневно се предлага здравословна храна. В училището има изградени множество клубове по интереси - по музика, изкуство, журналистика. Учениците могат да практикуват баскетбол, волейбол, футбол, йога и други.

Учебни програми

  • IGCSE
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език, италиански, френски, испански, немски, мандарин, гръцки, латински, история, икономика, география, физика, химия, биология, математика, драма, музика, изкуство и дизайн, психолигия, бизнес и мениджмънт, световна политика, визуални изкуства, физическо възпитание

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com