Училището St. Stephan’s School е пансионатно училище, в което се обучават около 300 ученика на възраст от 14-19 години. Основано през 1964 година, то предлага отлично образование, като се възползва напълно от местоположението си в историческия център на Рим. Разположено в подножието на Авентинския хълм - най-знаменития от седемте римски хълма, училището е в самото сърце на Вечния град, на няколко крачки от Колизеума и Римския форум.

Основните цели на училището са академичните постижения на учениците и развитието им като независими, отговорни и ангажирани членове на голямата световна общност. На разположение на децата са съвременни класни стаи и лаборатории, огромна библиотека, 2 художествени студия, медиен център, театър, музикална зала. Учебната програма подготвя учениците за американската диплома за средно образование или за международната диплома IB. Акцентът върху основните ценности - грижа, независимост, почтеност и креативност, насочва учениците да станат архитекти на своето бъдеще.

Общежитията за момчета и момичета са разположени на последните два етажа на училищната сграда. Всички стаи имат достъп до Wi-Fi и комунални съоръжения, а общежитията са отделени от останалата част на училищната сграда чрез система за контрол на достъпа. Снек-барът и фоайето с телевизор и DVD са популярни места за отдих. Ястията се приемат в трапезарията, където акцентът е върху италианската кухня. Създадени са условия за практикуване на различни видове спорт - футбол, волейбол, баскетбол, тенис, лека атлетика. За свободното време са изградени и функционират клубове по градинарство, литературно писане, роботика, математика, изкуства и музика.

Учебни програми

  • American High School Diploma
  • AP
  • IB

Изучавани предмети

  • Английски език и литература, математика, италиански език и литература, френски, испански, латински, гръцки, арабски, химия, физика, биология, история, география, социални науки, експериментални науки, изкуство

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com