The American School of Milan е създадено през 1962 в Милано. В него се обучават 495 ученика от 30 различни националности, етноси и религии, което изгражда уникална мултинационална среда. Училището е дневно и предлага смесено обучение.

Кампусът на Американското училище е разположен в северна Италия само на шест мили от центъра на Милано.

Малките класове и съотношението ученици-учители 8:1 насърчава децата да развиват своя потенциал и да постигнат лични успехи. Набляга се върху усъвършенстването на учениците и израстването им като личности. Освен тренирането на паметта, те са насърчавани да бъдат енергични наблюдатели, да събират данни, да формулират и обосновават своите собствени хипотези, и да развиват, изразяват и усъвършестват своите виждания за света.

Спортната програма цели хармонично развитие на личността. Гимнастическият салон, тенис кортовете и игралните терени със специални съоръжения са на разположение на учениците. Отборните спортове от 9 до 12 клас, крос-щафетата в околностите на базата, волейболът, баскетболът, футболът и тенисът, развиват умения и стремеж към победа. Модерните спортни съоръжения включват: оборудван салон, тенис кортове и осем акра игрални терени в естествени размери.

Учебната програма е базирана на американската образователна система, обогатена със заемки от чуждестранни учебни планове. Учениците във всички класове участват в различни местни, национални и международни пътувания, което е съществена част от академичната програма на обучение. Училището е локален сертификационен център за SAT и SAT I.

Учебни програми

  • Pre-school (забавачка) - от 3 до 5 години
  • Kindergarten - от 5 до 6 години
  • Elementary School - от 6 до 11 години
  • Middle School - от 12 до 15 години
  • High School -  от 16 до 18 години
  • Graduate School: Master's Degree - една или две години следдипломна квалификация по специалности включващи бизнес, журналистика, точни и хуманитарни науки и др.
  • Professional Degree - следдипломна квалификация докторска степен чрез високо специализирана подготовка в области като: право, медицина, психология, бизнес администрация и инженерни науки

Акредитации

Училището е акредитирано от:

  • European Council of International Schools
  • American National Association of Independent Schools
  • Middle States Association of Schools and Colleges

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com