Pickering College е канадски колеж, създаден през 1842 година. Той се състои от детска градина, основно училище и гимназия. В колежа има ученици и от шестте континета. Съотношението ученик - учител е 10:1 като учениците са в класове от 15 до 18 деца. Pickering College е разположен в Нюмаркет, провинция Онтарио, само на половин час с кола северно от Торонто.

Кампусът е разположен на 42 акра и разполага с 3 футболни игрища, закрито хокейно игрище, игрище за плажен волейбол, бейзболно игрище, физкултурен салон, фитнес, музикален кабинет, театрална сцена, кабинет по фотография, арт студио, научна лаборатория, компютърна зала и библиотека.

В училището се приемат бординг ученици от 7 клас. Децата се настаняват в отделни къщи – къщата на момчетата New House Residence е построена през 1983 година и разполага с всички модерни условия за живот. Къщата на момичетата – Firth House е основно реконструирана през 1998 година и предлага модерни спални, дневна, телевизионна зала и интернет зала с персонални компютри.

В различните етапи на обучение се предлагат различни възможности за спорт. Pickering College предлага разнообразни спортове като: футбол, волейбол, тенис, бадминтон, хокей, танци, фитнес, тае-бо, плуване, аеробика, тенис на маса, ръгби, ски.

Учебни програми

  • Junior School – от 1 до 8 клас
  • Senior School – от 8 до 12 клас
  • Летни езикови ваканции

Летни курсове

  • Летни курсове за ученици от 14 до 18 години като курсовете могат да бъдат или за усвояване на английския език или за подготовка за полагане на TOEFL
  • Курс за лидерски умения, който развива уменията за работа в екип, презентаторски умения, критично мислене, глобални перспективи, етническо разбирателство, самостоятелно обучение. Курсът съдържа и развлекателна програма като: подводно гмуркане, подводна фотография, разглеждане на кораловия риф, четиридневно пътуване с платноход до островите Уитсъндеи, катерене и туризъм
  • Детски лагери с учебна цел
  • Интернет обучение

Изучавани предмети

  • Английски, френски, науки и технологии, компютри, бизнес науки, икономика, право, испански, китайски, приложна журналистика, алтернативни технологии и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com