Institut Monte Rosa предлага на учениците най-доброто всеки ден: вълнуващо местоположение и безопасна среда, съчетани с преимуществото на една истинска семейна атмосфера. Просто си представете как децата ви биха израстнали и биха се развили в успокояващия и насърчаващ свят на училището.

Швейцарския колеж за средно образование Institut Monte Rosa е разположен в непосредствена близост до швейцарския град Монтрьо, известен с джазовия фестивал, провеждан ежегодно в него и с описания в поема на английския поет Байрон Шильонски замък. От града се открива невероятна гледка към Алпите и Женевското езеро, която в съчетание с мекия климат и уникалната учебна среда предразполага децата към по-бързо усвояване на знанията.

Малките класове и индивидуалното обучение, както и виталното взаимодействие между всеки сезон, предлага много възможности за спорт и активна почивка. В Institut Monte Rosa учителите по физическо възпитание тренират учениците в редица дисциплини с цел у тях да се развият културна и художествена чувствителност, училището организира екскурзии, посещения на музеи, концерти и други вълнуващи събития, които са неизменна част от обучението.

Момчетата и момичетата се настаняват отделно. Всеки ден им се осигурява добре балансирана и разнообразна храна, отговаряща на техните потребности.

Учебни програми

  • American Junior and High School (6 - 12 клас)
  • Post Graduate course (13 клас) - Следдипломният курс (13 клас) е за ученици, които искат да надградят познанията си преди да продължат образованието си в университет
  • Business studies program (Trans-Academic)

Програмата Trans Academic е специално създадена за онези ученици, на които им предстои да сменят училищната система, търсейки възможност да влязат в бизнес училище. Програмата е с продължителност една или две години и включва преподаване по предмети като: икономика и бизнес; английски в 2 нива; подготовка за TOEFL; математика в 2 нива и втори език (френски, немски или испански).

Изучавани предмети

  • American High School - английски език и литература, математика, химия, физика, биология, социални науки, френски, немски, италиански, испански, спорт
  • Post Graduate course - интензивна подготовка по избраните езикови и икономически предмети
  • Business studies program - икономика и бизнес, английски в две нива - основен и бизнес, математика в две нива - основна и висша, френски, немски, или испански, компютърни науки, музика, изкуства

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com