College Du Leman е създаден през 1960 г. Колежът е интернационален и включва детска градина, основно училище и гимназия. В момента в него учат около 1 750 ученика от над 100 различни националности.

Училището е разположено във Версоикс, по дясното крайбрежие на Женевското езеро. Кампусът е разспрострян върху 80 декара и се намира само на 9 километра от центъра на Женева. Колежът има акредитация от Новоанглийската асоциация на училищата и колежите (NEASC) и от Съвета на интернационалните училища (CIS).

Базата на колежа разполага с 14 сгради, 96 класни стаи, 4 лаборатории, мултимедиен център, 3 компютърни зали, библиотека с интернет достъп. Спортните съоръжения вкючват: 3 закрити тенис и баскетболни игрища, футболно и софтболно игрище, плувен басейн, стая за джудо и фитнес. Многобройни са също така и видвете спорт, които учениците могат да практикуват: футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис, плуване, ски, крикет, надбягване през пресечена местност, ръгби, хокей, аеробика и планинско колоездене.

За учениците от колежа се организират пролетни екскурзии до дестинации като: Русия, Испания, Гърция, Египет, Кения, САЩ.

Учебни програми

  • Англо - американска секция с преподаване на английски език
  • IGCSE
  • International Baccalaureate (IB)
  • Френско-швейцарска диплома с преподаване на френски език
  • French Baccalaureat Federal Swiss Maturite с опция за French-English Maturite
  • Изпитен център за подготовка по английски език и TOEFL за ученици, на които английският не е майчин език. Могат да се държат изпити и за SAT I и SAT II
  • Летни езикови ваканции

Изучавани предмети

  • Всички ученици задължително изучават френски език
  • Изучават се също така: френски, изкуство, математика, науки, драма, световна история, световна култура, инструментална музика, бизнес науки, икономика, счетоводство, класически цивилизации, изкуство и дизайн, руски, китайски, икономика, психология и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com