College Du Leman е създаден през 1960г. Колежът е интернационален и включва детска градина, основно училище и гимназия. В момента в колежа учат около 1750 ученика от над 100 различни националности.

Училището е разположено във Версоикс, по дясното крайбрежие на Женевското езеро. Кампусът е разспрострян върху 80 декара и се намира само на 9 километра от центъра на Женева. Колежът има акредитация от Новоанглийската асоцияция на училищата и колежите (NEASC), и от Съвета на интернационалните училища (CIS).

Той има 14 сгради с 96 класни стаи, 4 лаборатории, медиен център, 3 компютърни зали, библиотека с интернет достъп.
Спортните съоръжения вкючват: 3 закрити тенис и баскетболни игрища, футболно и софтболно игрище, плувен басейн, стая за джудо и фитнес. Многобройни са също така и видвете спорт: футбол, баскетбол, волейбол, багминтон, тенис, плуване, ски, крикет, надбягване през пресечена местност, ръгби, хокей, аеробика и планинско колоездене.

За учениците от колежа се организират пролетни екскурзии до дестинации като: Русия, Испания, Гърция, Египет, Кения, САЩ.

Учебни програми:

  • Англо - американска секция с преподаване на английски език.
  • IGCSE
  • International Baccalaureate
  • Френско-швейцарска диплома с преподаване на френски език
  • French Baccalaureat Federal Swiss Maturite с опция за French-English Maturite.
  • Тест център за подготовка по английски език и за TOEFL за ученици , на които английският не е матерен. SAT I и SAT II се държат също.
  • Летни езикови ваканции

Изучавани предмети:

Всички ученици изучават задължително френски език.

Изучават се също така: френски, изкуство, математика, науки, драма, световна история, световна култура, инструментална музика, бизнес науки, икономика, счетоводство, класически цивилизации, изкуство и дизайн , руски, китайски, икономика, психология и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

За повече информация:
тел: 02 988 10 82 
e-mail: sledu@darbi.eu

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com