Пансионатното училище Collège Champittet вече повече от 100 години укрепва и развива академичните постижения на своите ученици, гради увереност в собствените им възможности и доверие към училищната общност. Училището е разположено в центъра на Лозана, известен с един от най-добрите университети в Швейцария. В него се обучават деца на възраст от 3 до 18 години.

Идентичността на Champittet е най-добре изразена чрез неговата силна учебна програма. Като част от образованието Group Nord Anglia училището се радва на избрани партньорства, позволяващи на учениците достъп до съвместни програми. Програмата за сценични изкуства Juilliard-Nord Anglia е създадена, за да насърчи учениците към културна грамотност, творчество, критично мислене и сътрудничество. Unicef Collège Champittet с гордост предлага множество дейности в сътрудничество с UNICEF. В сътрудничество с MIT (Масачузетския Технологичен Институт от САЩ) предлага нов подход на Nord Anglia за общ преглед на STEAM. Науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката (STEAM) играят безценна роля в развитието на академичен, социален и личен успех. Чрез практическото решаване на проблеми се развиват умения като креативност, любопитство, устойчивост, находчивост, сътрудничество и увереност и се проправя пътя към широко отворено бъдеще.

Училището предлага отлични условия за добър учебен процес - модерни класни стаи, библиотека, лаборатории, компютърни зали, кафетерия и други. Учениците живеят в пансиона на колежа в стаи с 1 или 2 легла. Някои от стаите имат чудесен изглед към Женевското езеро. Училището отделя особено внимание на спорта и извънкласните дейности - създадени са възможности за практикуване на футбол, гимнастика, тенис, хандбал, баскетбол и волейбол. През зимата се практикуват ски и сноуборд в швейцарските Алпи, а също така има извънкласни занимания свързани с изкуство, музика и програмиране. В почивните дни се предлагат посещения на музеи и театрални представления. Традиция в колежа е неделният брънч.

Учебни програми

  • IB
  • Bilingual Swiss Maturité
  • FB (French baccalaureate)

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com