Училището е основано през 1882 година и е член на Швейцарска Федерация на частните училища. Намира се в голям парк, в сърцето на Лозана на брега на Женевското езеро, Швейцария.

Училището разполага с 7 сгради, 2 игрища, езикова лаборатория, две научни лаборатории, компютърна зала, библиотека, фотографска лаборатория, арт стая, тенис корт.

Освен обичайните предмети, които се изучават в училището, учениците  имат право на избор на още един предмет за всеки срок. Тези предмети са музика, балет, драма, фотография, готвене, изкуство, шах и др. 

През зимния сезон всяка неделя учениците практикуват ски спорт под ръководството на специален треньор. Всяка събота и неделя в зависимост от сезона училището предлага незадължителни спортове – ски, сноуборд, водни ски, катерене и много други. По време на уикендите и ваканциите училището организира екскурзии в Швейцария и съседни на нея страни.

Учебни програми

Американска секция:

  • High School Diploma
  • AP

Английска секция:

  • IGCSE
  • A Level
  • Summer courses

Училището предлага още:

  • Language Programme – тази програма подготвя за кандидатстване в професионални училища и е подходяща за ученици, които искат да учат една или две години, като през това време изучават интензивен курс по френски или ангийски
  • Business section – за ученици от 16 до 19 години, които искат да започнат кариера в сферата на бизнеса
  • Swiss Programme - тази програма е предназначена за ученици, които са завършили 9 клас и биха искали да прекарат една година в подобряване на езиковите си умения по френски и/или английски език. В края на годината учениците ще имат възможност да се подготвят за DELF или за сертификатите на Кеймбридж.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com