St Croix High School e частно средно училище, финансирано от лютеранската църква. През 2007 година то отбелязва своята 50 годишнина.

Училището обучава момичета и момчета от 8ми до 12ти клас. Акредитирано е от Департамента по образование на щата Минесота и от Асоциацията на неравителствените училища на щата Минесота (MNSAA).

В училището се обучават 400 ученици, от които 50 чужденци от 10 различни държави. Средната големина на клас е до 20 ученика.

В St. Croix преподават 28 високо квалифицирани специалисти, 13 от които са с високи нива на специализации в тяхната конкретна сфера на преподаване. Съотношението на брой ученици на един преподавател е 15:1

Училището е разположено върху 30 акра земя и се намира в градовете близнаци St. Рaul и Minneapolis в щата Минесота, в непосредствена близост до университета на Минесота. Кампусът граничи с езерото Томсън и прекрасен парк, и е само на 20 минути път от международното летище.

Разполага с библиотека, компютърни зали и научни зали, езикова лаборатория, голям гимнастически салон, зала за борба, съоръжена зала за щанги и за атлетика, две ученически резиденции.

Социалният живот е много богат. Организират се представителни концерти, театрални и спортни прояви.
Успешно се практикуват: футбол, волейбол, баскетбол, ръгби, борба, хокей, бейзбол, софтбол, голф, тенис, плуване, мажоретки и др.

Учебни програми

High School

Advanced Placement

Prep Coursework: курсове за подготовка за прием в колеж, които включват: математика, естествени науки, английски, история, компютърни познания, музика, изкуства.

Успоредно с учебната програма има сформирани групи по интереси като –лидерство, ораторика и драма, мозъчна аката, чийто участници формират представителен отбор по математика, за участие в престижни държавни състезания.

Summer English camp – три седмични летни курсове за езиково обучение по английски език, съчетани с много спорт, посещения на професионални спортни изяви и забележителностите.

На завършилите успешно курса на обучение, се издава диплом, който е международно признат.

Училището не предлага стипендии.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

За повече информация:
тел: 02 988 10 82 
e-mail: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com