St Croix High School e частно средно училище, финансирано от лютеранската църква. През 2007 година то отбелязва своята 50 годишнина.

Училището обучава момичета и момчета от 8 до 12 клас. Акредитирано е от Департамента по образование на щата Минесота и от Асоциацията на неравителствените училища на щата Минесота (MNSAA).

В училището се обучават 400 ученици, от които 50 чужденци от 10 различни държави. Средната големина на клас е до 20 ученика.

В St. Croix преподават 28 високо квалифицирани специалисти, 13 от които са с високи нива на специализация в тяхната конкретна сфера на преподаване. Съотношението на учениците и преподавателите е 15:1.

Училището е разположено върху 30 акра земя и се намира в градовете близнаци St. Рaul и Minneapolis в щата Минесота, в непосредствена близост до университета на Минесота. Кампусът граничи с езерото Томсън и прекрасен парк, и е само на 20 минути път от международното летище.

Разполага с библиотека, компютърни и научни зали, езикова лаборатория, голям гимнастически салон, зала за борба, зала за щанги и атлетика, две ученически резиденции.

Социалният живот е много богат. Организират се представителни концерти, театрални и спортни прояви. Успешно се практикуват: футбол, волейбол, баскетбол, ръгби, борба, хокей, бейзбол, софтбол, голф, тенис, плуване и др.

Учебни програми

  • High School
  • Advanced Placement
  • Prep Coursework: курсове за подготовка за прием в колеж, които включват: математика, естествени науки, английски, история, компютърни познания, музика, изкуства
  • Успоредно с учебната програма има сформирани групи по интереси като - лидерство, ораторика и драма, мозъчна аката, чийто участници формират представителен отбор по математика за участие в престижни държавни състезания
  • Summer English camp - триседмични летни курсове за езиково обучение по английски език, съчетани с много спорт, посещения на професионални спортни изяви и забележителности; на завършилите успешно курса на обучение, се издава диплома, която е международно призната

Училището не предлага стипендии.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com