Американското пансионатно училище за средно образование Florida Preparatory Academy (преди Florida Air Academy) е създадено през 1961 г. от полковник Джонатан Дуаит. Водещото военно американско училище предлага дневна и пансионатна форма на обучение за момчета, а от 2005 година и за момичета. Разположено е в град Мелбърн, на 2 мили от Атлантическия океан. В близост се намира Космическия център Кенеди - космодрумът на НАСА. Кампусът на училището се простира на 12 акра площ, състои се от няколко сгради, заобиколени от тропическа растителност и много зеленина. В него се обучават около 300 ученика.

Училището е частно и специализирано в подготовката на учениците за постъпване във водещи колежи и P.G. То е най-голямото военно училище в щата Флорида и предлага отлична подготовка. Гордее се с качествата на своите възпитаници – всички завършили продължават образованието си в престижни колежи или университети.

Всички кадети от 6 до 12 клас участват във военната програма на академията - една година в Американските въздушни сили за младежи (ROTC) се изисква като стаж, за да се дипломират. Училището е въвело програма one-to-one Apple iPad в обучението на всеки ученик. В целия кампус има достъп до безжичен интернет. На разположение на децата са съвременно оборудвани класни стаи, 2 компютърни лаборатории, библиотека. Има разнообразни спортни съоръжения: тенис кортове, игрища за волейбол, бейзбол, баскетбол, голф. Учениците могат да практикуват също плуване и футбол,

Учебни програми

  • High School Diploma
  • AP
  • Summer courses

Изучавани предмети

  • Английски език, математика, природни науки, история, американска литература, компютърни науки, музика, испански език, биология, авиационни науки, химия, астрономия, изящни изкуства, океанография, социология, психология, икономика и др.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на ДАРБИ.

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището можете да получите в ДАРБИ – направление „Средно образование в чужбина”
тел.: 02 988 10 82 / 0878 696 118
e-mail: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - София, Варна, Бургас и Плевен.

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com