HZ е университет по приложни науки, намиращ се в холандската провинция Зееланд - разположен точно на морското крайбрежие. Университетът обучава приблизително 4 000 студенти като една немалка част от тях са чуждестранни. През последните години той заема едно от челните места в топ десет на класациите на холандските университети. Програмите, които предлага са с обучение и на холандски, и на английски език.

Кампус

Влисинген е средно голямо туристическо и студентско градче, разположено на холандското крайбрежие. В него се намира и университът по приложни науки HZ. Кампусът на университета е модерно оборудван с всички необходими технически средства и разполага с големи лекционни зали и по-малки лабораторни и семинарни помещения; безжичен интернет в цялата база; голяма библиотека, информационен и кариерен център и дори фризьорски салон.

Степени

HZ прелага обучение за бакалавърска и магистърска степен. Освен тях университетът разполага с възможност за провеждане на подготвителни курсове по английски език и програми за обмен на студенти.

Настаняване

Едно от предимствата на града, в които се намира университетът по приложни науки, е че възможностите за намира на стаи за настаняване са по-големи. Повечето студенти живеят в студентски къщи в центъра на града. Наемите, които заплащат, са сравнително по-ниски от тези в останалите студентски градчета и средно на месец излизат около 300 € до 350 €. Стаите, които се предлагат, са изцяло обзаведени, а кухнята и санитарния възел се ползват от наемателите в апартамента.

Специалности

В HZ можете да избирате между три и четири годишни бакалавърски програми на английски език в следните специалности:

  • Приложна Химия
  • Строително инженерство
  • Делта мениджмънт
  • Международен бизнес и мениджмънт
  • Мениджмънт на поддържащите системи
  • Туризъм мениджмънт
  • Мениджмънт на водните ресурси

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com