HTMi се намира в град Сьоренберг, кантона Люцерн. Сьоренберг е един от най-живописните курорти, в страната, известен с това, че притежава уникална природа. Швейцария е начело на туристическата индустрия и поддържането на пет звезден стандарт на обслужването в хотелиерския сектор.

Град Сьоренберг е прочут и със своя изключително добре развит Еко-туризъм през лятото и световно известен ски курорт, през зимата. Всяка година студентите трупат опит от контакта си с туристи от над 50 страни. Обучението в HTMi се осъществява на английски език и  в реална среда, в отлично оборудвани висококачествени хотели.

HTMi е институция, включваща в себе си изследователски център за международен хотелиерски мениджмънт, международен квалификационен център за събитиен мениджмънт, център за кулинарен мениджмънт и за кариерен мениджмънт. Заедно с тези центрове и световно известните си партньори като Хилтън, Новотел Акор, Интерконтинентал, Радисън, Ал Раха в Абу Даби и други, мотото на университета” Ела като студент, стани мениджър”, звучи постижимо.

Кампус

Международният хотелиерски кампус се намира в защитена от UNESCO област, заради природната си красота. Сред тази изключителна атмосфера студентите могат да практикуват най-различни спортове: плуване, тенис, баскетбол, фитнес. 
Кампусът е оборудван със сателитна телевизия, кино-зала, бар, дискотека, билярд, безжичен интернет и още удобства.
Извън камуса в близост са Люцерн и Берн, където студентите могат да пазаруват и да се разхождат в красивите паркове. Университетът често организира екскурзии до забележителности и увеселителни  паркове в съседните страни.

Степени

Университетът предлага бакалавърски и магистърски степени, както и сертификати и дипломи, пост-бакалавърски дипломи, швейцарска висша диплома, както и трансфер в Англия и САЩ.

Настаняване

Настаняването е в стандартни двойни стаи, оборудвани по традиционен и висококачествен швейцарски, хотелиерски стандарт. Много от стаите включват и  балкони с изключителна гледка.

Специалности:

Според продължителността на обучение студентите получават различен вид документ за различна квалификация

 • Сертификат за работа в хотелиерството и туризма – 1г.
 • Диплома за международен хотелиерски и туристически мениджмънт – 2г.
 • Висша  швейцарска диплома за международен хотелиерски и туристически мениджмънт – 3г.

*възможен е директен прием при наличие на 20 – 30 седмична професионална практика

Пост бакалавърска диплома за:

 • международен хотелиерски и туристически мениджмънт
 • хотелиерски събитиен мениджмънт
 • кулинарен мениджмънт

Бакалавърска степен за:

 • международен хотелиерски и туристически мениджмънт, издавана съвместно с University of Ulster,UK
 • хотелиерски и събитиен мениджмънт

Магистърска степен:

 • Хотелиерски бизнес мениджмънт
 • MBA Хотелиерски мениджмънт
 • Executive MBA Хотелиерски мениджмънт (с възможност за онлайн обучение)

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com