Историята на училището по изкуства и дизайн, Paris College of Art, датира от далечната 1920г., когато в Париж е създаден вторият кампус на американското училище по изкуства, намиращо се в Ню Йорк.

Париж, една от модните столици на Европа и средище на множество талантливи артисти и художници, се оказва най-подходящото място за изграждането на такъв тип училище. Днес, благодарение на международната си популярност, то се радва на широк интерес, обучавайки студенти от цял свят.

Кампус

Кампусът на университета разполага с всички необходими съоръжения и техника, за да подпомогне студентите в процеса им на работа и обучение. В него има няколко на брой студия за рисуване, фотографско студио, модно ателие, комптърни зали и лаборатории, вътрешна галерия за изложения. Класовете, в които студентите учат, са много малки и по този начин преподавателите могат да обърнат индивидуално внимание на всеки студентски проект и идея.

Настаняване

Paris College of Art не разполага със собствени общежития. Студентите, които учат там, обикновено се настаняват в апартаменти, пръснати из целия град. По този начин се цели по-бързото приобщаване на чуждестранните студенти към местната култура и среди. Студентската организация към университета помага на новите студенти при ориентирането им и намирането на места за настаняване. Те поддържат тесни връзки с местните агенции за недвижими имоти и съдействат за настаняването, оказват помощ и напътствия при попълването на съответните документи и се грижат за спазването на правата на тези студенти. Апартаментите за студенти могат да бъдат обзаведени и необзаведени, да се ползват самостоятелно или със съквартиранти в зависимост от предпочитанията на кандидатите.

Степени

В училището по изкуства и дизайн може да придобиете бакалавърска степен по избрана специалност. Можете да започнете с подготвителна година или да изкарате допълнителни сертификати и дипломи.

Специалности

  • Подготвителна програма по рисуване
  • Комуникационен дизайн
  • Дизайн мениджмънт
  • Моден дизайн
  • Изящни изкуства
  • Илюстрации
  • Фотография

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com