Характеристики на немското висше образование

В Германия всяка година се записват над 100 000 чуждестранни студенти, което се явява 10% от общия брой студенти в страната. България се нарежда на 5 място сред тях. Причината за това е, че Германия е една от най-атрактивните дестинации за амбициозни и търсещи качествено образование младежи, които ценят немските университети съчетаващи старите традиции с новите технологии. В Германия има повече от 400 университета: от водещи в световен мащаб институти, предлагащи на студентите класическия набор от дисциплини по медицина и право, до иновативни съвременни институции за висше образование с междудисциплинарни учебни програми. За да разнообразят гамата от възможности, те предлагат и обучение с международна ориентация.

Основно условие за прием в немско висше учебно заведение, е диплома за средно образование (съществуват известни ограничения за прием на дипломи от професионални гимназии), сертификат по немски език – TestDaf, DSD II, DSH II и др. Приемни изпити предимно се изискват за специалности в областта на изкуствата.

Разходите на средностатистическия студент в Германия са около 500 евро на месец, които ключват настаняване и храна. Обучението в държавните университети е напълно безплатно за всички студенти. Ангажимент на всеки обучаващ се обаче е да заплати административни разходи, възлизащи на 50-300 евро на семестър ( в зависимост от университета).

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване в Германия

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването наспецифични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ

на телефон – 02/988 10 92 /София/,  052/632 001 /Варна/, 0878/ 670 736 /Бургас/, 0879/ 880 781 /Плевен/
на електронен адрес –  uniedu@darbi.eu

Партньорите на ДАРБИ във Германия:

Други университети в Германия:

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com