Характеристики на френското висше образование

Франция тепърва ще придобива популярност като международна студентска дестинация. Продължителността на обучение варира от 3 до 5 години. В държавните институти може да кандидатства всеки с диплома за средно образование.

Предлагат се два типа курсове:

Основни – те са разделени в три групи, като всяка от тях завършва с национална диплома: първата група с продължителност от 2 години е за колежани; втората група (от 2 до 3 години)– за студенти; и третата група от 1 до 3 години – за следдипломна квалификация.

Професионалните курсове се провеждат в Институти за професионално обучение. Обучението се състои от 3 години в техническите дисциплини, последвано от 6 месеца практика в международна фирма. Медицинското образование включва медицина, стоматология и фармация при факултетите за медицински науки към университетите. Продължителността на обучение е 7 години. Изкуство, архитектура, селско стопанство, право и публична администрация се предлагат в специализираните училища. Продължителността на обучение варира от 3 до 7 години.

Във Франция таксата за обучение зависи от избора на институт и курс. Разходите за жилище в градовете, особено частните квартири, са между 300 и 600 евро на месец, а в университетските общежития - от 100 до 150 евро на месец. Храната, транспорта и джобните пари изискват между 350-500 евро на месец. Задължителната студентска застраховка е приблизително от 130 до 715 евро на година в зависимост от възрастта на студента.

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване във Франция

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването наспецифични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ

на телефон – 02/988 10 92 /София/,  052/632 001 /Варна/, 0878/ 670 736 /Бургас/, 0879/ 880 781 /Плевен/
на електронен адрес –  uniedu@darbi.eu

Партньорите на ДАРБИ във Франция:

Други университети във Франция

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com