Директно към IELTS през лятото
Лятото след завършване на 11 клас е най-подходящото време за придобиване на сертификат IELTS
ЗАЩОТО:
  • Можете да се фокусирате върху подготовката си и да я приключите за максимално кратък срок, непосредствено преди явяването си на изпита
  • При старта на новата учебна година ще разполагате със сертификат, който ви отваря вратите към всички англоезичните университети – някои от тях с твърде ранни срокове за кандидатстване.
КАК ДА СЕ ПОДГОТВЯ

Подготовката е от ключово значение при този изпит. Явяване на изпит, без да сте наясно с изискванията и критериите за оценка, не води до очаквания резултат (Минималната оценка, която повечето университети изискват, е 6,5 с минимум 6,0 на всеки от компонентите на изпита)

  • Вариант 1: самостоятелна подготовка. Ако това е вашият избор, добре е, преди явяването си на официалния изпит да направите пробен изпит (MOCK Exam), за да прецените дали сте готов. Така ще спестите средства и време.
  • Вариант 2: подготвителен курс. Важно е да изберете подходящия за вашето стартово ниво курс, в който да научите и усвоите на практика умения за справяне с изискванията на формата във всеки един от компонентите на изпита – Listening, Reading, Writing и Speaking
  • Вариант 3: самостоятелна подготовка онлайн с наблюдаващ преподавател. При този вариант имате възможността да проверите как се справяте, тъй като писмените ви работи се оценяват и проверяват от опитен преподавател.
КЪДЕ ДА СЕ ПОДГОТВЯ
Най-добър съвет можете да получите от специалисти с доказан опит и постижения в подготовката за този вид международен сертификат.

В Езиков център ДАРБИ* можете:

  • Да направите диагностичен тест за IELTS и да получите компетентен съвет как да продължите с подготовката си
  • Да изберете някой от летните ни подготвителни курсове, съобразени с изпитните дати в Британски съвет. Курсовете са интензивни – в рамките на 5 уикенда или суперинтензивни – в рамките на 2 седмици
  • Да направите пробен Mock Exam
  • Да изберете онлайн подготовка, при която ще ви бъдат проверени 11 писмени работи (т.е. целия тематичен обхват от компонента Writing) и ще проведете 3 Speaking интервюта
*ЕЦ Дарби е първият в страната, който започва да подготвя за сертификат IELTS, преди повече от 13 години и единственият 7-кратен носител на Платинен статут за IELTS от Британски съвет. Средният успех на подготвените в центъра кандидати за този период варира от 7,0 до 7,5.

Прочетете още:

Реформите в средното образование – пред какви проблеми са изправени учениците от 7 до 12 клас

Нови предизвикателства и възможности за кандидат-студентите в чужбина. Какво е важно да знаят?

13 съвета за изпита за сертификат IELTS