Характеристики на датското висше образование

Дания е един от най-уважаваните образователни центрове в Европа заради високите си академични стандарти, съвременната методология на преподаване и големия брой чуждестранни студенти. Социалната стабилност, спокойната атмосфера, добрите условия за обучение и интердисциплинарните програми я превръщат в една от най-популярните дестинации. Датското висше образование има традиции в съчетаването на академичния и иновативния стил на преподаване и изследователска дейност. По време на своето обучение студентите се научават да мислят самостоятелно, критично и аналитично.

Приемът в Дания зависи много от степента, за която кандидатствате и от избраната специалност:

За бакалавърски програми чуждестранните студенти могат да кандидатстват, ако тяхната квалификация отговаря на датската. Задължително е доброто владеене на английски език. За прием в програми на датски е необходимо да докажете, че знаете езика, като се явите на специален тест за чужденци. Някои университети имат и различни специфични изисквания, като изисквания за определен брой часове и минимален успех по определени предмети, а също и практически опит.

За магистърска степен трябва да се представи международно призната бакалавърска диплома или еквивалентна квалификация; нужно е отлично владеене на английски или на датски за програмите на местния език.

Разходите за издръжка зависят от местоположението на учебното заведение и, все пак, средно на месец ще са ви нужни между 800-1000 евро.

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване в Дания

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването наспецифични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ

на телефон – 02/988 10 92 /София/,  052/632 001 /Варна/, 0878/ 670 736 /Бургас/, 0879/ 880 781 /Плевен/
на електронен адрес –  uniedu@darbi.eu

Партньори на ДАРБИ в Дания:

Други университети в Дания

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com