Характеристики на британското висше образование

Висшето образование, придобито в Обединеното Кралство, е признато от бизнес средите по целия свят. Образователната система на Острова се приема за качествен стандарт и институциите на всички нива се смятат за едни от най-добрите в областта на преподавателската и изследователската практика. Процесът на обучение стимулира независимостта, творчеството и лидерството - качества, ценени в глобален мащаб. Бакалавърската степен е с продължителност три или 4 години, а магистърската – една година, факт който спестява много време и средства на обучаващите се. Университетите имат изградена мрежа за настаняване и подпомагане на чуждестранните студенти.

Възможностите за работа през свободното време и ваканциите са добре организирани благодарение на съществуващите контакти с бизнеса. Да учиш в Обединеното Кралство означава да имаш шанса да се докоснеш до местната история и да живееш в една уникална мултикултурна среда. Британските университети изискват кандидат- студентите, чиито роден език не е английски, да удостоверят знанията си с международно признат сертификат. Най-предпочитаният сертификатен изпит е IELTS, като минималният резултат, валиден за прием, обикновено е 6.0 IELTS. За някои специалности отделните университети изискват по-висок резултат. За част от магистърските програми (особено MBA) елитните университети изискват кандидатите да са положили и GMAT с добър резултат, а също така да имат 2-3 години работен стаж в допълнение към бакалавърската си диплома.

 

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване във Великобритания

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването наспецифични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ

на телефон – 02/988 10 92 /София/,  052/632 001 /Варна/, 0878/ 670 736 /Бургас/, 0879/ 880 781 /Плевен/
на електронен адрес –  uniedu@darbi.eu

Партньорите на ДАРБИ във Великобритания

Списък на университетите и университетските колежи във Великобритания

Университетски колежи

Това са образователни институции, които не са университети, но предлагат определено количество бакалавърски програми, най-често в сътрудничество с местните университети.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com