Характеристики на британското висше образование

Висшето образование, придобито в Обединеното Кралство, е признато от бизнес средите по целия свят. Образователната система на Острова се приема за качествен стандарт и институциите на всички нива се смятат за едни от най-добрите в областта на преподавателската и изследователската практика. Процесът на обучение стимулира независимостта, творчеството и лидерството - качества, ценени в глобален мащаб. Бакалавърската степен е с продължителност три или 4 години, а магистърската – една година, факт който спестява много време и средства на обучаващите се. Университетите имат изградена мрежа за настаняване и подпомагане на чуждестранните студенти.

Възможностите за работа през свободното време и ваканциите са добре организирани благодарение на съществуващите контакти с бизнеса. Да учиш в Обединеното Кралство означава да имаш шанса да се докоснеш до местната история и да живееш в една уникална мултикултурна среда. Британските университети изискват кандидат- студентите, чиито роден език не е английски, да удостоверят знанията си с международно признат сертификат. Най-предпочитаният сертификатен изпит е IELTS, като минималният резултат, валиден за прием, обикновено е 6.0 IELTS. За някои специалности отделните университети изискват по-висок резултат. За част от магистърските програми (особено MBA) елитните университети изискват кандидатите да са положили и GMAT с добър резултат, а също така да имат 2-3 години работен стаж в допълнение към бакалавърската си диплома. Процедурите и условията за студентите от всички европейски страни се запазват въпреки BREXIT.

 

Помощ на ДАРБИ при кандидатстване във Великобритания

Консултантска къща ДАРБИ, чрез своите опитни консултанти осигурява на кандидат студентите важна помощ в процеса на кандидатстване в желаните университети.Без ограничение на университетите и без оглед на съществуващите партньорства с тях, можете да сте сигурни, че ще получите професионален съвет при избора на специалност и университет - къде е най-подходящо да кандидатствате, съобразно личните си академични характеристики и предпочитания.По време на същинското кандидатствате, след като подборът на университети вече е осъществен,  Вашият консултант има грижата да бъдат подготвени и подадени нужните документи, да бъдат спазени всички срокове и процедури, да Ви разяснява предстоящите стъпки и да Ви насочва в осъществяването наспецифични процедури, като кандидатстване за заеми и стипендии, за настаняване и легализация на документи.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с консултантите на ДАРБИ

на телефон – 02/988 10 92 /София/,  052/632 001 /Варна/, 0878/ 670 736 /Бургас/, 0879/ 880 781 /Плевен/
на електронен адрес –  uniedu@darbi.eu

Партньорите на ДАРБИ във Великобритания

Списък на университетите и университетските колежи във Великобритания

Университетски колежи

Това са образователни институции, които не са университети, но предлагат определено количество бакалавърски програми, най-често в сътрудничество с местните университети.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com